Най-добрата миялна машина

Най-добрата миялна машина

В този текст няма как да покажем коя е най-добрата миялна машина, просто защото това понятие е относително. Най-добрата миялна машина е тази, която използвате правилно с всички предписания и малки трикове, които я правят още по-функционална и потребна в домакинството. Ето защо този текст е малка закачка към търсещите най-добра миялна машина с няколко специфични съвети за как миялната да работи качествено и всеки път да вадят от нея блестящо измити съдове и посуда.

Най-добра миялна машина може да се нарече тази, която пести време на домакинствата и спестява трудоемката дейност по миене на чиниите. Когато обаче миялните машини "не се държат" както сте очаквали може би има причина за това.

Първата възможна грешка е когато вътре в миялната се поставят съдове с прекалено много остатъци от храна в нея. Преди да поставите чинии замърсени с храна, оберете я от дъното, облейте я със струя вода и тогава я поставете в миялната. Почиствайте редовно машина, за да не се случи неприятна повреда именно заради заседнала храна вътре в системата.

Още при инсталацията на миялната машина трябва да изисквате от майстора, машина да работи с възможно най-горещата вода. Защото именно горещата вода мие най-добре. Преди да пуснете миялната, може да пуснете да изтече малко топла вода от кухненския смесител, за да сте сигурни, че по тръбите ще потече със същинска гореща вода.

"Твърдата" вода, тоест тази със съдържание на много минерали и варовикови частици, също вреди на работата на миялната. Обикновено това се вижда по петната върху кристалните съдове. Ако установите този проблем, може да използвате омекотители.

Често сме го казвали. Не пренасищайте миялната! Всяка миялна има свой капацитет, който ще научите от приложения наръчник. Спазвайте нещата, така както са описани. ТУК ще намерите съвети за правилно подреждане на съдовете в миялната.

Не импровизирайте с почистващия детергент! Миялната машина си има препарати предназначение за нея. Миенето на съдове на ръка е съвсем друго нещо.

Използвайте правилните програми за миене конкретно за това, което искате да постигнете. Това ще научите също от наръчника. Например порцелановите чаши и чупливите съдове се мият на по-лек цикъл.

Спазването на тези мерки и прилагането им ви гарантира, че имате най-добрата миялна машина, без значение от марката, цената и техническите данни.