От студени супи до шейкове или смутита, добрият блендер отваря много възможности за всеки домашен готвач. Броят на нещата, които можете да направите с блендер, прави наличието на такъв необходимост за повечето кухни. Да знаете, че имате нужда от блендер за вашата кухня, е едно. Да разберете кой е най-подходящ за вашите нужди е съвсем друго нещо. Затова в тази статия ние анализираме четири вида блендери, които ще намерите на пазара, за да знаете от какво реално избирате.

Обикновен блендер

За масовия потребител, който има нужда от обикновен блендер, това е категорията, в която попада неговото търсене. Дори и във Владивес сайта,блендерите, които предлагаме могат лесно да се впишат в тази категория, защото за една стандартна цена предлагат няколко елементарни функции за различна рецепти. Този тип блендер обикновено е изработен от по-евтини материали, но за разлика от по-високия клас блендери, този не може да да предложи издръжливостта и няма да поеме някои от по-тежките задачи, които потребители биха поставили като рецепта.  

За приготвянето на от време на време супи, салса или смутита, обикновено тези блендери ще си свършат добре работата. Така че ако не сте кулинарен маниак, но обичате вкусно смути, този блендер напълно ще ви задоволи. Цената му е в диапазон о 50 до 200 лв, а колкото по-скъп става, толкова повече и самото качество на уреда се повишава. 

Професионален блендер

Имайте предвид, че ако използвате евтин блендер за по-гъсти смеси, като ядково масло или се опитвате да смесите по-големи парчета продукти, без да ги нарязвате, вероятно ще го износите бързо или веднага ще го счупите. Ако се опитате да използвате този евтин блендер като професионален готвач, тогава е малко вероятно той да издържи дълго. За тази цел ви трябва високопроизводителен блендер, който си е професионален като дизайн, функции и цена.

Проектиран за професионални готвачи и кухненски ентусиасти, тази категория блендери струва много повече от по-достъпните блендери, които изпълват категориите за малки кухненски уреди в онлайн магазините. Но с тези по-високи разходи идва и производителност, която е малко над това, което другите видове блендери могат да предложат. Професионалните блендери обикновено започвайки от цена около 400 лв. и достигат до хилядарка.

Те осигуряват по-гладки резултати. Много хора много предпочитат текстурата на супи и смутита, които се получават от професионален блендер.Професионалните блендери работят при по-високо ниво на напрежение, осигурявайки повече мощност от другите видове. Освен това е по-вероятно да идват с гаранция, която ви позволява да знаете, че можете да разчитате на тях поне няколко години. Ако си струва да плащате допълнително за по-голяма издръжливост, подобрени текстури и консистенция и по-тежка употреба, тогава високопроизводителен професионален блендер е за вас.

Персонален блендер за единично сервиране

Този вид блендери стават все по-популярна част от рутините за закуска на много хора и режимите след тренировка. Приготвянето на собствени смутита у дома може да ви спести много, отколкото да ги купувате от фитнес залата или магазините за смутита. Признавайки нарастващия брой клиенти, които искат да правят здравословни смутита всеки ден (или повечето дни) у дома, блендерите за еднократна порция се превърнаха в голяма категория на пазара. Разликата при тези блендери е, че има по-малък контейнер от обикновените и професионалните модели. Тоест те са направени за еднократна порция за един човек. Персоналните блендери обикновено се предлагат с няколко контейнера, така че не е нужно да миете контейнера между всяка употреба. Понякога дори идват с капаци за контейнерите, така че можете да вземете смутито си в движение.  

Тъй като са проектирани с тази много специфична употреба, те няма да ви служат добре, ако имате нужда и от вашия блендер за приготвяне на супи или сосове, или ако правите нещо за група хора. Но ако единствената ви реална нужда от блендер е да правите смутито си ежедневно за закуска или за преди и след тренировка, тогава това вероятно е най-добрият блендер за вас.