Здравословният начин на живот набира все по-голяма популярност. Сега е модерно свободното време да се посвещава на фитнеса и йогата, каране на велосипед, ролери и занимания с динамични видове спорт. Въпреки това, голяма част от работното си време много от нас провеждат седнали в офисния стол пред компютъра или на път зад автомобилното кормило, а такива модели на поведение създадени от начина ни на живот, не може да се смятат за здравословни.

Някои се справят със статичното натоварване правейки периодично лека гимнастика, някои просто от време на време сменят позата. А най-простият и ефективен способ да се свали мускулната умора е масажът...  Да получите масажен сеанс в офиса , дома и даже в собствения автомобил съвсем не е сложно. Достатъчно е да се сдобиете с масажираща седалка.

Какво представлява масажиращата седалка? Това е удобно и ергономично устройство, което ви позволява да получите масаж без чужда помощ по всяко време и на удобно за вас място. Масажиращата седалка лесно и здраво се крепи за гърба на всяко място за сядане - било то офисният стол, диванът вкъщи или седалката на автомобила. Където и да се намирате, ще можете да се сдобиете с желания масажен ефект: да свалите напрежението, да нормализирате мускулния тонус, да подобрите кръвообращението. Освен това, тя е способна да оказва позитивно влияние на психоемоционалното самочувствие, все пак добрият масаж подобрява настроението, повишава работоспособността, дава заряд за бодрост и прилив на енергия.

Обикновено всеки масажен сеанс с помощта на седалката има определена продължителност: лекият масаж може да продължи до 20 мин., а интензивният - не повече от 15. Да се увеличава продължителността на процедурата не се препоръчва, защото можете да получите обратен ефект - мускулите ви ще изгубят еластичност и ще получите болки.

Всъщност, една от полезните функции при масажиращите седалки е таймерът за автоматично изключване, с помощта на който можете да определите продължителността на масажа си в диапазона от 5 до 20 минути. Важно е да се спомене, че продължителното и непрекъснато използване на седалката може да провокира пренагряване на механизма, затова след всеки сеанс е добре да се прави пауза.

Друга много полезна функция е управлението с помощта на дистанционно. Без да ставате от дивана и дори не сменяйки позата си, можете да контролирате интензивността на масажа, сменяте режима или областта на въздействие.

При използването на седалката важат същите правила за безопасност като при всеки друг електрически уред. Например, да се използва само в сухи помещения, да се изключи контакт с вода.

В автомобила масажиращата седалка може да се използва единствено, когато сте паркирали. По време на движение на автомобила използването е недопустимо, защото последствията могат да доведат до авария, опасност за телесни повреждания и други крайности. Това не значи, че спътникът до вас или някой на задната седалка няма да я ползва на дълъг път.

Ефект от използването. Масажиращата седалка е способна да разтегне и отпусне мускулите на гърба и шията ви, да облекчи неприятни усещания за  болка  от продължителна работа. Масажорът се явява профилактично средство за патологични процеси в гръбначния стълб, стагнация в кръвоносната система, спомага за отстраняването на спазми в мускулната тъкан, снема умората, привежда организма в тонус, оказва общо укрепващо въздействие.

Въпреки всички ползи, масажиращата седалка не е препоръчителна за използване при редица заболявания - травми, остри инфекциозни и възпалителни процеси, дерматологически и онкологични заболявания, хронични заболявания в изострен стадий, наличието на кардиостимулатор, а също така и бременност. Тук, естествено ще е, да се допитате до личния ви лекар.

Когато избирате масажиращ уред, тип седалка или ваничка за крака, със сигурност желаете да чуете конкретна, пълна с нюанси информация за функционалността, правилната експлоатация на продукта и възможността за използване. Но напълно очевиден е изводът, че тези масажори са продукти , които са нужни, полезни и удобни във всички отношения.

БЕЛЕЖКА: Снимката е на масажираща възглавничка, а линкът тук, показва самият продукт в магазина на Владивес.