Блог

Вградени кухненски уреди
Вградените кухненски уреди създават гладък и изискан вид на съвременната кухня, като същевременно осигуряват незабавен достъп до продукти, функции, екстри – в зависимост от самия уред. Ако проектирате кухнята от нулата, можете да използвате този вид инсталация за естетика с безшевна визия в интериора.Според предназначението, вградените кухненски уреди са направени да създават униформено пространство, в смисъла на това, че са напълно или частично скрити в специално пригодени шкафове или модули. Вратите на повечето уреди за вграждане в кухнята са фиксирани да съвпадат с вратите и рамките на шкаф..
Къде да поставя хладилника?
Съвременните модели хладилници за дома се характеризират с отлични качества, функционалност и практичност. Независимо обаче какъв модел изберете, независимо от това  колко пари струва и какви екстри има като функции, ако не го поставите на подходящото място и не го ползвате според предписанията, той няма да ви служи така както искате. В този текст, ще разгледаме един единствен аспект засягащ оптималното ползване на хладилника, а именно къде е най-добре да бъде разположен! Разбира се има и много други аспекти за максимална ефективност при ползване на хладилника, но мест..
Електрическа кана за вода – съвети
В съвременния дом има най-различни кухненски пособия, уреди, аксесоари, които вече са задължителни за по-функционална, здравословна и чиста кухня. Електрическата кана за вода е един от тези малки кухненски уреди, които се използват ежедневно - за преваряване на вода, за пречистване, за вода за готвене, за приготвяне на чай и отвари, и т.н. Ежедневното ползване обаче се превръща в рутина и често забравяне най-важните правила за ползване на този вид кухненски уреди, това ни прави невнимателни, а така влошаваме начина на ползване на каната, но и забравяме за безопасността.  Затова в този тек..
Малки кухни идеи
Ако сте гледали много готварски предавания сигурно сте чували историите на майстори готвачи, които разказват как са започнали кариерите си в малка кухня. Там обикновено имало само комбинирана готварска печка, хладилник и може би съдомиялна; всичко това на разстояние колкото една "носна кърпичка". При положение, че имате по-малка кухня и ви предстои обзавеждане на такава, ето няколко страхотни идеи. Те включват както по-големите и задължителни електроуреди, така и малки кухненски уреди.Нека започнем с готварска печка. Всъщност не, първо се започва с оразмеряването и планът за разпределение. Чак..
Климатик през лятото
Горещото лято винаги се свързва с начин да си осигурите прохлада както в дома, така и на работното си място. В този смисъл, много голям брой хора се възползват от услугите на климатика, има такива които дори използват климатик само за лятото. Какви обаче са тънкостите на използването му през горещия период на годината? Нека видим в настоящия текст. Първо и най-важно. Трябва да подготвяте климатика си за всеки сезон. В случая, когато говорим за лятото, малко преди навлизане в екстремните горещини се прави преглед на уреда. Той е много капризен уред, който освен че изисква редовна поддръжка, изи..
Мини фурна - предимства
Тази статия е своеобразно продължение на друга подобна, в която разисквахме функциите на мини фурните. Тук обаче ще наблегнем на нещо коренно различно. Ще изведем всички предимства на съвременните мини фурни; предимства от които можете да се възползвате. Преди да започнем обаче нека да направим едно пояснение. Малките готварски печки и мини фурните се различат в дизайна си. Първите имат и котлони, докато вторите са само фурни с много вградени функции. И двата вида спадат към категорията на готварските печки, но и двата се ползват от предимствата, които следва да изброим в настоящия текст.Ниски..
Малка готварска фурна
Макар малките готварски фурни да спадат към категорията на готварските печки, в този текст ще наблегнем на функциите на самите мини фурни. Това са малки кухненски електроуреди, които имат сериозни предимства от гледна точка на монтаж, възможности за приготвяне на храната, енергийна ефективност.На малка готварска фурна можете да изпечете пица, кекс, да направите ястие с печени картофи или да направите печено пиле. Разбира се самото готвене е от компетенцията на хората в дома, които могат да се възползват от различните вградени функции и да направят от обикновените рецепти - кулинарни шедьоври. ..
Хладилници – цени и избор
Как да изберете най-добрия хладилник за дома и как това се отнася към цената, която ще платите? Това са главните въпроси, които ще разискваме в тази тема. Тя е напълно резонна на фона на това, че хората търсят конкретни марки и се интересуват от цените, които предлагат. В тази статия, без да споменаваме марки хладилници обаче, ще разгледаме ценоопределящи фактори и какво е важно да търсите от потребителска гледна точка.Хладилник с много високо качество не е по-джоба на всеки. Това обаче не трябва да ви спира да търсите качеството. Нека започнем с цените. Обикновено ценовият диапазон е стряскащ..
Кухненски мивки с шкафове – предимства
Този текст засягащ различните модели кухненски мивки с шкафове е важен защото маркира една тенденция в обзавеждането за кухнята. Все повече потребители избират да комбинират в кухнята мивка с шкаф, защото това осигурява много предимства за домакинството. В този текст ще разгледаме именно предимствата, които променят дизайна в кухнята, но и дават много свобода на действие и други възможности.Шкаф с мивка в кухнята Основното търсене идва с въпроса: "може ли да запълним свободното пространство в кухнята с шкаф?" Не само че може, но това има и много функционални предимства в кухнята. Използваемото..
Фритюрник професионален
Свикнали сме да разбираме фритюрника като домакински кухненски уред, на който най-често правим пържени картофи или цаца. Фритюрниците обаче имат много по-дълга история и употреба в професионалните и комерсиални кухни. Затова в този текст ще разгледаме темата: как да търсите комерсиален фритюрник за ресторант, иначе казано професионален фритюрник.От пържени картофи и риба, през сладки понички и панирани зеленчуци, почти всеки има своите любими ястия, които лесно и бързо се приготвят на фритюрник. Докато методът на работа на фритюрника е достатъчно прост и ясен, изборът на правилния фритюрник за..
Вентилатори за дома
В тази статия ще разгледаме два вида вентилатори за дома според техния вид, функции, дизайн и предназначение. Ще го направим с цел, за да сте информирани с какво избрания модел вентилатор ще допринесе за охлаждането и не само в домашна обстановка. В същността си, вентилаторите за домашната среда са механични устройства, които се задвижват чрез електрически ток, за да създават въздушен поток с охлаждаща функция. Въздухът се премества поради спадането на налягането между входа и изхода на вентилатора. Както споменахме, в този текст ще разгледаме два вида много разпространени вентилатори за домаш..
Епилатори – съвети за безболезнено ползване
Понеже има различни начини за обезкосмяване, на различни части от тялото, то хората често се интересуват от най-безболезнения начин. В този текст ще разгледаме една тема, която е много важна за дамите, които използват епилатор:  доколко този вид уреди за козметична грижа може да са безболезнени и какви са начините това да се случи.Епилаторът е електрическо устройство, което служи за премахване на косъма откъм корена. Малката и шумна машинка има пинцети, и въртяща са част, която бързо премахва много косми на един път когато преминава през дадена част на кожата. Пинцетите буквално грабват к..
Малки готварски печки – предназначение и предимства
Домакинските уреди и конкретно кухненските такива се избират според потребностите на самото семейство. В този смисъл една страхотна готварска печка с таймер, LED дисплей, голям размер, много екстри, може да е отличен уред за всяка кухня, но не всеки може да си я позволи и не всеки в крайна сметка има нужда от точно този модел. Затова в този текст ще разгледаме една алтернатива за кухненското пространство - малка готварска печка. По младото поколение едва ли си спомня печките Раховец, които имаше в много домове в България преди повече от 20 години. В този смисъл, те като форма и размер приличах..
5 предимства на електрическата скара
Съвсем нормално бе електрическата скара да се превърне в подходяща алтернатива на традиционните скари, които използваха дървени въглища. Разбира се има хора традиционалисти, които предпочитат класиката. В този текст обаче ще се насочим към 5 значителни предимства, които предлага една съвременна електрическа скара.   Електрическата скара лесно се пригажда за използване навън, на терасата или в кухнята вкъщи. Всъщност използването й в домашна среда е много подходящо за бързото приготвяне на различни видове месо и грилирани зеленчуци. Скарите за домашна среда могат да се избират спо..
Показани са от 1 до 14 от 53 резултата (4 страници)