Блог

Кухненски плот за вграждане
Възходът на кухненските плотове за вграждане се дължи на съвременното осмисляне на кухненското пространство изобщо. Самият дизайн на този вид кухненски уреди за готвене предразполага към създаването на модерен, изчистен, дори шикозен вид. Заради това, че кухнята с трапезарията се разглеждат като място в дома, в което хората се събират заедно да обядват, вечерят, да пият кафе и т.н. такъв вид дизайн много по-добре се вписва в цялостния вид на интериора. Точно естетическата визия дава възможност на домакинствата да изберат плот за вграждане, също толкова ефективен колкото котлона на готварската ..
Обзавеждане на модерна кухня
Може би преди половин век писателите фантасти са си представяли, че през 2020 г. в кухнята ще щъкат роботи и домакинската работа ще е свършила. Уви, нещата изглеждат по съвсем друг начин. Не само че кухненските принадлежности става по-технологични, но и предоставят отлична енергийна ефективност, дълготрайност, практичност и лесно ползване. Нека да видим какво ново ще се появи в кухнята в тази година и какво е добре за цялостното й обзавеждане в модерната перспектива. Плот за вграждане smart дизайн все пак някак се доближава до прогнозите за по-автоматизирана кухненска среда. Функциите на този ..
Електрическа камина мнения
Ако ви се е налагало да четете статии от типа, че не трябва да хвърляте в камината това или онова, то при електрическите камини няма да ви се налага да хвърляте нищо в тях. Това са електрически инсталации, които се поставят на избраното място в помещения в дома и служат да затоплят стаята. В този текст ще отразим главно мненията на потребителите относно предимствата и недостатъците на този тип отоплителни уреди. Преди всичко обаче, за хората, които не са запознати с електрически камини, те представляват следното нещо. Като визия са създадени да приличат на нещо средно между електрическа печка ..
Най-добрата миялна машина
В този текст няма как да покажем коя е най-добрата миялна машина, просто защото това понятие е относително. Най-добрата миялна машина е тази, която използвате правилно с всички предписания и малки трикове, които я правят още по-функционална и потребна в домакинството. Ето защо този текст е малка закачка към търсещите най-добра миялна машина с няколко специфични съвети за как миялната да работи качествено и всеки път да вадят от нея блестящо измити съдове и посуда.Най-добра миялна машина може да се нарече тази, която пести време на домакинствата и спестява трудоемката дейност по миене на чиниит..
Лошите навици убиващи кухненските уреди
Всички големи и малки кухненски уреди имат определена годност за употреба. Ако те се управляват правилно, те ще издържат много по-дълго отколкото самите потребители очакват. Като самото ползване зависи не само от правилното използване и спазване правилата написани в наръчника, но и на създаване на среда в кухнята, която да е благоприятна за тяхната функционалност. В този текст ще се запознаем с някои лоши навици, които вредят на кухненските уреди. Една от лошите привички пряко вредяща на пералнята машина например е когато забравите монети или някакви малки метални предмети в джобовете си. Зато..
Аспиратор Абсорбатор
Вече сме имали възможност да изтъкнем предимствата на качествените аспиратори за кухня. Те са изключително със своята функция да премахват мазнините от отделените частици в процеса на готвенето, така че да не полепват върху кухненските повърхности. Това от своя страна улеснява почистването на кухнята. Има обаче и една малка неточност, която хората допускат неволно. Поради това, че думите аспиратор и абсорбатор са сходни, то потребителите ги използват често, за да означат едно и също нещо. Затова в този текст ще поясним нещата, за да може да е по-лесно да избирате. Аспираторите са тези кухненск..
Пералня за вграждане
Преди време много трудно можеше да се види опцията за пералня за вграждане на българския пазар. Свободностоящите перални винаги са били първи и основен избор, но днес нещата изглеждат малко по-различно. Самата възможност за алтернативна опция вече отваря врати за различен функционален и естетически подход в кухнята. Безсмислено е да се сравнява какви са предимствата на свободностоящите перални пред пералните за вграждане. Просто защото първите са много по-масови и те могат да се поставят в помещения отредени за това, които са с различни архитектурни дадености. Какво обаче могат да донесат като..
Микровълнова фурна – изобличаване на митовете
Микровълновите фурни продължават да бъдат доста противоречиви домакински уреди в кухнята и си има причини за това. Много от тези причини обаче са митове и те трябва да бъдат разрешение, за да може изборът на микровълнова фурна да се основава единствено на потребността от нея според стила на живот на едно семейство. Първият и най-сериозен мит е, че микровълновите печки излъчват вредна радиация. Самата дума радиация е много опасна когато се използва за контекст за домашни електроуреди и това е съвсем естествено. Радиацията обаче е термин, който описва вълни от енергия в електромагнитния спектър'..
Електрическа скара за новогодишно барбекю
Не върви зимата да запалите скара на двора или в градината, за да направите барбекю кухня за новогодишната вечер. Завладяващият аромат на месото на скара обаче е нещо, което е сред задължителните на новогодишната трапеза, така че какъв по-хубав подарък от електрическа скара. Още повече, не всеки, който иска да има целогодишно барбекю, може да си позволи пространството, разходите за газ или въглища, или за други проблеми свързани с поддръжката на домашното барбекю.В този ред на мисли, електрическите скари се появиха като отлични изобретения за домашната кухня. Изборът на най-добрата електрическ..
Как да изберете електрическо одеяло
Вече сме писали за предимствата на електрическите одеяла. За да се ползвате от тези предимства обаче, трябва да знаете как да изберете такова одеяло. Ето няколко кратки, но съдържателни съвети как по-лесно да направите своя избор.Има два вида електрически одеяла. Едните са тип подложки и се поставят върху матрака, така че те са винаги под лежащия. Другият вид са класическите одеяла, с които човек се завива, но в този случай, те имат бутони за включване. Ако имате матрак с изкуствена пяна, електрическите подложки не са за вас. При избора на електрическо одеяло, трябва да получите потвърждение, ..
Подарък тенджера под налягане
Тенджерата под налягане и до ден днешен е много ползотворен готварски уред за много домакинства в България. В този текст ще разгледаме някои интересни детайли свързани с нея, за да знаете повече ако сте решили да направите коледен или новогодишен подарък за жена си. Изобретяването на готвенето под налягане се случва през далечната 1697 г. и се дължи на работата френско-британския физик Денис Папен, който експериментирал с възможностите на парата. Изобретението било много подобно на съвременните тенджери под налягане като представлявало затворен съд с плътно прилепващ капак, който не пускал пар..
Правилно зареждане на миялната машина
Миялните машини са най-различни като модели, но има някои общи неща в принципа на техния работен процес. Затова при всеки модел миялна машина има общи неща, които ако се изпълняват правилно, то резултатът ще е бляскави, чисти и годни за употреба съдове и посуда. Първото правило е да насочите заредените чинии да гледат към центъра на миялната машина. Струите се движат кръгообразно, така че чиниите, които не са насочени към центъра, ще бъдат максимално почистени от грешната страна.Пластмасовите съдове и купи трябва да се зареждат най-отгоре, за да се избегне по-голямата топлина в долната част на..
Как да разположите храната в голям хладилник?
Този текст е много ползотворен за всяко домакинство, което разполага с голям хладилник вкъщи. Всъщност, колкото по-голям е един хладилник, толкова по-трудно е да постигнете ефективност при съхранението на продуктите в него. това е така, просто защото хладилникът не е голяма кутия, в която циркулира студен въздух. Още повече, температура вътре в хладилника варира при дъното или горната част, до вратата или до гърба. при рафтовете...Именно заради това, разположението на храната вътре в хладилника е много по-важно отколкото сте предполагали.Голямата цел на всеки хладилник е да намали растежа на б..
Как работи пералнята?
Според написаното в наръчника за употреба на всяка пералня, тя работи много лесно. В наръчника обаче не пише защо в пералнята изчезват чорапи и защо когато на мъжете им се наложи да изперат една дреха, те сякаш застават пред първия квантов компютър на планетата. Е, този текст е просто за улеснение и ориентация.Преди да започнете да зареждате дрехите в пералнята, трябва да знаете максимално колко дрехи ще можете да изперете с едно зареждане (никога не трябва да претоварвате пералнята с дрехи). Каква температура ще използвате за определени дрехи също е от изключителна важност. Каква ще е продълж..
Показани са от 1 до 14 от 96 резултата (7 страници)