Блог

Епилатори – съвети за безболезнено ползване
Понеже има различни начини за обезкосмяване, на различни части от тялото, то хората често се интересуват от най-безболезнения начин. В този текст ще разгледаме една тема, която е много важна за дамите, които използват епилатор:  доколко този вид уреди за козметична грижа може да са безболезнени и какви са начините това да се случи.Епилаторът е електрическо устройство, което служи за премахване на косъма откъм корена. Малката и шумна машинка има пинцети, и въртяща са част, която бързо премахва много косми на един път когато преминава през дадена част на кожата. Пинцетите буквално грабват к..
Малки готварски печки – предназначение и предимства
Домакинските уреди и конкретно кухненските такива се избират според потребностите на самото семейство. В този смисъл една страхотна готварска печка с таймер, LED дисплей, голям размер, много екстри, може да е отличен уред за всяка кухня, но не всеки може да си я позволи и не всеки в крайна сметка има нужда от точно този модел. Затова в този текст ще разгледаме една алтернатива за кухненското пространство - малка готварска печка. По младото поколение едва ли си спомня печките Раховец, които имаше в много домове в България преди повече от 20 години. В този смисъл, те като форма и размер приличах..
5 предимства на електрическата скара
Съвсем нормално бе електрическата скара да се превърне в подходяща алтернатива на традиционните скари, които използваха дървени въглища. Разбира се има хора традиционалисти, които предпочитат класиката. В този текст обаче ще се насочим към 5 значителни предимства, които предлага една съвременна електрическа скара.   Електрическата скара лесно се пригажда за използване навън, на терасата или в кухнята вкъщи. Всъщност използването й в домашна среда е много подходящо за бързото приготвяне на различни видове месо и грилирани зеленчуци. Скарите за домашна среда могат да се избират спо..
Предимствата на месомелачката
В този текст ще разгледаме предимствата да имате собствена месомелачка в домашния бит. Тя не е непознат уред за българските домакинства, още повече, в България има дългогодишна традиция по приготвяне на домашни семейни рецепти свързани със свинско, телешко, пилешко месо. Така освен, че се запазва традиционното приготвяне на зимнина от местни продукти, се осигуряват и редица други предимства. В този текст ще ги разгледаме тях, както и някои определящи фактори при избора на месомелачка.Качествената месомелачка за домакинството е отлична възможност да запазите чистотата на собственото ви производ..
Блендери с отлични качества
Пазарът е препълнен с най-различни модели блендери. Всеки който изберете има определени качества, които да паснат на важите потребности откъм хранителен режим. Обикновено хората ги избират, за да могат да правят смутита и други такива сокове с много полезни хранителни вещества в тях. За тези, които се затрудняват да изберат подходящия блендер, подбрахме няколко полезни съвети преди да направите избора. В крайна сметка, всеки би искал да си купи блендер с отлични качества като лесна функционалност, дълготрайност, вариативност за рецептите и други.Първото, което следва да видите е контейнерът и ..
Пералня с горно отваряне – предимства и съвети
Пералнята е незаменим домакински уред, който в своето съвременно оформление има още по-завършени функции отколкото масовите модели използвани през 20 век. В този текст ще разгледаме най-важните факти, предимствата и недостатъците конкретно на пералните с горно отваряне.Нека да започнем с фактите! В нашето съвремие, пералнята с горно отваряне е сякаш завръщане в миналото. Това е така, защото нейният дизайн се базира на предшествениците от 20 век, които са били големи, тежки, боботещи, но все пак са били крачка напред в изпирането на домашното пране. В този смисъл начинът на изпиране е запазен. ..
Пералня с предно отваряне – предимства и съвети
Пералнята е незаменим домакински уред, който в своето съвременно оформление има още по-завършени функции отколкото масовите модели използвани през 20 век. В този текст ще разгледаме най-важните факти, предимствата и недостатъците конкретно на пералните с предно отваряне.Нека да започнем с фактите! В нашето съвремие, пералнята с предно отваряне е най-купувания тип пералня. Тя се е наложила като такава, защото нейният функционален дизайн позволява използването на по-малко вода, лесно поставяне на прането в барабана и лесно обслужване на програмите. Първото предимство се изразява именно в използв..
Тостер за перфектни филийки
Вече сме имали възможността да пишем за приготвянето на домашния хляб. Приготвянето на препечени филийки обаче е съвсем друго изкуство. В този текст ще ви запознаем с тази дейност в домашна среда, защото тя е относителна към правилното използване на тостера – един от най-симпатичните малки кухненски уреди.Тостерът в същността си е електрически уред, изобретен още през 1897 г. в Шотландия. Повече от век по-късно той е ергономично и функционално усъвършенстван, а с въвеждането на автоматичния механизъм, става още по-лесно домакинствата да си правят препечени филийки. Има различни видове тос..
5 съвета за пречиствател за въздух
Да избереш пречиствател на въздух за дома е отлично решение с много ползи, но само това не е достатъчно. Всеки пречиствател трябва да бъде използван правилно. Ето 5 съвета за правилно използване на пречиствателя, независимо от модела, който сте избрали.Първо изберете най-доброто местоположение! Пречиствателите изискват да има пространство около тях; около четирите им страни и особено над горната част на уреда. Заедно с това, трябва да се интересувате от работната площ на пречиствателя, за да може да отговаря на стаята, в която ще го поставите. Второто важно решение в свързано с насочването на ..
Вертикални прахосмукачки - предимства и ползи
Няма спор, че хората трябва да живеят в чиста и благоприятна среда. За да си създадат такава обаче, освен миенето и бърсано на пода, редовно трябва да се използва прахосмукачка. В този текст ще разгледаме предимствата на вертикалните прахосмукачки, защото се оказва, че в световен мащаб те са най-популярни.Първото предимство на този вид стандартни прахосмукачки е в тяхното устройство. То предполага предназначение предимно за домашно почистване. Формата е изключително практична за хората, особено за по-възрастните, които имат по-малко мускулна сила или други здравословни грижи. Изправената стойк..
Топ 3 предимства на шкафовете в кухнята
Не, тук няма да става дума за някакви обикновени шкафове, а за тези специално направени и пригодени за потребностите в кухнята. Това може да са кухненски шкафове с мивки, стенни кухненски шкафове, шкафове пригодени за печка и други такива. Такива мебели в кухнята, не само че увеличават естетическата стойност на кухненското пространство, но и осигуряват максимална функционалност, толкова потребна в съвременната кухня. Без да избираме конкретен тип мебел за кухня, нека просто очертаем три главни качества и предимства на това, което пазарът предлага.Отличителна дълготрайностКухнята е едно от онез..
Цитрус пресите – между традицията и съвремието
Заглавието може да ви звучи като такова за научен труд, но не. То се дължи по-скоро на един отзвук, за споменът на всяко дете за лимоновия сок или портокаловия сок, който баба му или майка му е приготвяла с усърдие. В този смисъл цитрус пресата (позната от онези години и като сокоизстисквачка) е страхотно опростен уред, с елементарен начин за работа, който носи много предимства. Освен това притежава силата на традицията натрупана от домакинствата в последния поне половин век. Защо обаче включихме и думата съвремие в заглавието? Нека да проследим заедно.Цитрус пресата е предназначена за цитрусо..
Хлебопекарна в домашната кухня
"Никой не по-голям от хляба"! Така гласи българската поговорка, която описва много ясно отношението на народа ни към насъщния. В този смисъл, понякога на масовия потребител може да му се стори обидно качеството на хляба, който се предлага в магазините. Изходът от такава ситуация е хлебопекарна в кухнята. В тази статия, ще ви запознаем с някои особености на хлебопекарната, в смисъла на домашен уред за печене на хляб. Ако не сте запознати с този уред и този начин на приготвяне на хляба, сигурно ще се изненадате, че в световен мащаб има семейства, които от деня на тяхната сватба, насетне никога н..
Яйцеварка за Великден
Не, не си мислете, че можете да си купите яйцеварка и да я ползвате само за Великден. Сигурно е обаче, че достатъчно много Великденски празници са минали, в които сте чували оплакването: "Уф, едно здраво яйце не остана". Е, чрез яйцеварката вие получавате възможност, да не споменавате или да не чувате вече колко много яйца са се счупили докато се варят, преди боядисването.Яйцеварката е така устроена, за да може да свари определена бройка яйца (в зависимост от модела), в сигурна среда. Така можете след като сварите яйцата, да боядисвате на порции. И така в края на деня преди Великден ще сте боя..
Показани са от 1 до 14 от 42 резултата (3 страници)