Блог

Подарък за кухня – идеи
Намираме се в такова време на годината, в което започваме да мислим за най-различни подаръци за близките ни хора. Когато обаче темата е подарък за кухня, то се предполага, че се търси нещо базирано на потребностите в кухнята, а не само като символичен жест. Трябва добре да познавате от какво се нуждае кухнята, за да стане по-функционална и да предлага повече опции за готвене, и не само.  В този смисъл имате различни опции. Можете да съгласувате подаръка семейно; можете да направите изненада на домакинството с практичен подарък за улеснение; можете и да купите нещо за вас, защото например ..
Съвети за избор на бяла техника онлайн
Днес за да изберете качествена бяла техника за дома трябва да се постараете да изберете най-подходящото за вашия семеен начин на живот и потребности. С многото модели на пазара, това се оказва трудна задача. Освен че трябва да търсите внимателно, можем да предложим няколко идеи, взети от професионалистите, които изпитват бяла техника и правят оценки за нея. Такива хора определено знаят какво е качествена бяла техника!С толкова много различни модели хладилници, перални, съдомиялни, аспиратори, как да разберете, кой е правилният за вас? Първата стъпка е да направите проучване сре..
5 знака че хладилникът ви е за смяна
Хладилникът е толкова специфичен уред, че ако се повреди, няма гаранция, че ремонтът ще оправи нещата. Затова следващите редове са, за да послужат като индикация, че нещо с хладилника не е наред и трябва да го ремонтирате или замените с нов.Ако забележите, че хладилникът ви се "поти" отвътре или отвън, тоест има видими кондензационни процеси, значи нещо в работната система е повредено. Не се панирайте обаче, това може да не е сигнал за сериозна повреда, а да се оправи просто с малка промяна на настройките. Когато стане системно обаче, може да се наложи ремонт. Чувате бучене и странни звуци при..
Вентилаторни печки – предимства и недостатъци
Понеже темата за отоплението през студените дни от годината става все по-актуална през есента, продължаваме виртуалната разходка във възможните решения за хората. В този текст ще разгледаме предимствата и недостатъците на вентилаторните печки, които са една от алтернативите за отопление, при какви условия обаче? Нека да видим1Първото голямо предимство на този вид отоплителни уреди е, че са по-евтини като начална цена. За много малко пари можете да закупите някакъв модел вентилаторна печка, която да ползвате в дома си. Тук следва да кажем и първия недостатък. Този вид печки не са от най-енергос..
Предимства на инверторен климатик
Според статистиките, моделите инверторни климатици са водещи в класацията, що се отнася до пестенето на сметки на дългогодишна база. Според техническите им характеристики, те са отлични за отопление или охлаждане на по-големи жилищни помещения като кол, всекидневна, кухня, по-голяма спалня. Като цяло те изразходват по-малко енергия и се по-щадящи околната среда. Ето няколкото предимства, които ги правят подходящи за цялата година. Те може да са определящи за крайния ви избор.Когато говорим за отопление през зимата, един инверторен климатик е много по-енергийно ефективен и намалява паричните ра..
Вентилаторна печка – общи данни
Зимата иде и въпросът с отоплението в дома стои пред всяко домакинство. Всяко семейство има свой вариант за най-ефективно отопление на дома си, а тук в този текст ще разгледаме с какво моделите вентилаторни печки могат да помогнат за още по-добро домашно отопление.Вентилаторните печки са част от продуктовата гама отоплителни уреди за дома. По начало те не се използват като централно или главно отопление, просто защото няма да са ефективни. Те обаче са отличен помощник за помещения, които просто не могат да се затоплят. Този вид печки са чудесни за офис пространство, за стаята, в която гледате ..
Малка разходка в кухнята
Този текст е една малка и своеобразна разходка в съвременната кухня, за да разгледаме какво става все по-използвано и желано от домикинствата като присъствие на малки кухненски уреди. Създава се усещането, че всяка година те става все повече и повече като предложения, но това, което хората предпочитат си личи в реалните продажби. Нека разходката започне. Изглежда че хората все повече започват да обръщат внимание на количеството с което се хранят. Това прави все по-желано присъствието на електронна кухненска везна. Разбира се причината е нарастващия брой кулинарни предавания и формати, в които ..
Есенни блендер рецепти
Блендерът миксира, пюрира, емулсира и прави всякакви други "фокуси" със суровите храни, за да ги превърне в здравословни смутита или напитки, или кремообразни ястия. При положение, че току що сте закупили новия си блендер, или имате вече такъв уред вкъщи, ние ви предлагаме идеен списък с рецепти, които са идеални за есенния сезон.През есента идват новите сезонни плодове, новите усещания, новите желания за здравословен начин на живот съобразен със сезона. Какво по-хубаво от това да правите вкусни храни с блендера, които са на базата на сезонните плодове. Това е едно от първите условия на диетол..
Ефективен климатик през зимата
Много домакинства в България използват отопление чрез климатик през зимата, особено ако жилищната им площ е по-малка. Климатикът през зимата също така е подходящ ако отоплявате една стая, в която се застоявате по-дълго на ежедневна база. Ето и няколко съвета за ефективно ползване на климатика през зимния сезон.При положение че сте си вкъщи, трябва да настроите климатика да поддържа температура 22° C градуса в стаята. Това е добър старт, особено ако се има предвид, че хората реагират различно на температурните влияния. най-добре е да свикнете да сте на 20 градуса по Целзий, но ако времето навън..
По-чист въздух вкъщи
Когато става дума за по-чист въздух вкъщи, хората разчитат, че когато си купят пречиствател за въздух и го поставят в дома, автоматично качеството на въздуха вкъщи ще се подобри. Това е така до някаква степен, но няма да работи, ако не спазвате няколко базисни правила, които цялостно ще поддържат въздуха в дома ви чист. В този текст ще разгледаме тази тема, която е свързана с избора на влагоувлажнители, вентилатори, аспиратори, климатични системи, но е свързана и с личната отговорност на всяко домакинство.Първо, трябва да се знае, че изцяло чист въздух в домашна среда е невъзможно да се постиг..
Аспиратори – почистване и превенция на проблеми
Аспираторите са страхотни кухненски уреди, които идват с много предимства и ползи за домашната среда. За да изпълняват качествено функциите си, аспираторите следва да се почистват, да се вземат превантивни мерки против възможни проблеми и да се прави често проверка на самия респиратор.Първият помощник, който следва да използвате за кухненския аспиратор е ръководството за употреба на конкретния модел. Когато го прочетете ще разберете кои са частите на вашия модел аспиратор, какво можете да почиствате и да поправяте сами, и в крайна сметка да сте наясно с цялостната функционална ..
Грешки при закупуване на хладилник
Купуването на  хладилник не е шега работа. Реално купувате кухненски уред, който ще стои с години в дома ви и следователно трябва да сте много внимателни, когато го избирате. Първият съвет в тази посока е да не бързате с избора, а да направите внимателна оценка на ситуацията. Ето и няколкото грешки, които трябва да избягвате.Не сте преценили предварително отделеното място за хладилника! Тогава рискувате да се сдобиете с хладилник, който не пасва на пропорциите в кухнята, нито се побира на отреденото място. Това което трябва да направите е да измерите въпросната част където смятате да пост..
Електрическа възглавница – предимства
Вече сме имали възможност да пишем за предимствата на електрическите одеяла, но в този текст ще разгледаме и една тяхна алтернатива – електрическите  възглавници. Темата идва навреме, защото есента вече наближава, а след нея идват и зимните дни. Всички знаем на какви неразположения ни подлага студеното време, така че електрическата възглавница е още един начин да се справим с тях. Първото предимство и именно заради него наричаме този вид възглавници алтернатива на електрическото одеяло е, че възглавницата може да се приложи към конкретна зона в тялото. Не е задължително да спите върху еле..
Електрическо одеяло – предимства
Есента бавно наближава и с нея приятните спомени от горещото лято ще започнат да бледнеят. Ако сте си мислели в предишни готини, че може да ви трябва електрическо огледало за студените нощи, в този текст просто ще споделим какви предимства може да ви осигури. така че когато знаете тази информация, може би ще бъдете по-сигурни в избора си.Студеното време е също толкова голямо предизвикателство за съня на човека. Така че с електрическо одеяло можете да си осигурите по-добро качество на съня през зимата. Самата топлина от одеялото ще създаде по-сигурна среда за тялото и то ще се отпусне по-лесно ..
Показани са от 1 до 14 от 77 резултата (6 страници)