Блог

Поддръжка на комерсиален хладилник
Знаете, че правилно функциониращите хладилници и фризери през най-горещите дни от годината са ключови за всекидневната кухненска работа в ресторанта. Ако правилно поддържате хладилника си вкъщи, можете спокойно дълго време да се радвате на неговата пъпна изправност. Какво ще е по-различни в този текст обаче, що се отнася до поддръжката на хладилниците за комерсиално ползване. Текстът просто дава времева ориентировка затова как да поддържате хладилника в ресторанта или типа заведение за хранене, което управлявате.На дневна база: всеки ден трябва да следите за температурата на хладилника да не н..
Енергийно ефективни уреди
Огромна част от домакинските електроуреди, които се продават в ЕС са сертифицирани за енергийна ефективност. Това означава, че те използват по-малко енергия, от предшестващите ги през годините модели. Цените на пазара показват, че този вид електроуреди идват на по-завишена цена. тогава самите домакинства се питат: колко енергоспестяващи в крайна сметка са тези уреди, и заслужават ли си цената?Средно статистически, домакинските електроуреди уреди – сред които пералня и сушилня, съдомиялна, хладилник, фризер, пречиствател на въздух и овлажнител – представляват повече от 20 процента от общата сме..
Избор на кухненски шкаф
Кухнята не може да се осъществи като такава ако няма кухненски шкафове. Те служат на основна цел, свързана със съхранение на кухненски консумативи и инструменти, най-различни кутии, кухненски съдове и посуда, опаковани хранителни продукти и какво ли още не. Кухненските шкафове са мебели в своята същност, но дизайнът и стилът им пригодени за кухнята ги правят различни в зависимост от това къде ще се поставят и за какво ще послужат.Когато избирате кухненски шкафове, трябва да мислите не само за тяхната утилитарна полза, но и за това те да паснат в цялостния дизайн и стил на помещението. В този с..
Oнлайн пазаруване на бяла техника след Ковид-19
Известно време след свалянето на по-строгите мерки заради пандемията от коронавирус, се забелязват трайни тенденции на пазара на бяла и черна техника, на кухненски електроуреди и обзавеждане. Има тенденция към промяна не само на начините на пазаруване от страна на потребителите, но и известна промяна в цените. В този текст ще предложим наръчник за онлайн пазаруване на бяла техника от гледна точка по-ефективно пазаруване и внимателен подход спрямо предлаганото на онлайн пазара. Големите производители на климатици, хладилници, микровълнови печки, съдомиялни, перални и т.н. планираха увеличение н..
Вентилация на стая
Вентилацията в стаята служи за правилната циркулация на въздуха в помещението. Тя е сбор от процеси и действия, работа на електроуреди като климатик, освежител на въздуха, вентилатор, всеки от които играе роля за осигуряване на здравословна среда за живот в дадено помещение. В този текст ще разгледаме няколко примера какво се случва ако дадена стая няма добра вентилация. Винаги в едно помещение трябва да има баланс между концентрацията на кислород и въглероден диоксид във въздуха. Намаляването на кислорода предизвиква така нареченото състояние на задух. Усещането е много неприятно, затова с до..
Колко струват кафе навиците
Огромен процент хора по света всяка сутрин се събуждат с чаша кафе. Някои от тях го пият силно, други дълго, някои са италианци, някои го обичат вкъщи, други на заведения и т.н. Общото между тях е начинът на приготвяне на кафето. За да стане то се минава през производствен цикъл, чиято крайна фаза е приготвянето на кафето в кафеварка или кафе машина. Става дума за личен избор, но при всички положения, за да пиете качествено кафе, освен самото кафе, ще ви трябва и качествена машина. Този път обаче няма да разглеждаме и сравняваме кафе машини, но ще си позволим, да погледнем от икономическата ст..
Страхотните помощници в лятната кухня
Знаете, че през лятото хранителните навици се променят и не е много лесно да се готвят неща, които са характерни за късната есен и зимата. Просто плодовете и зеленчуците са повече и някак си тежките и мазни храни не са по-вкуса ни. Затова има и уреди помощници в кухнята, които да доставят едно вкусно и незабравимо лято в кулинарно отношение. Липсата на блендер в кухнята е доста забележимо през лятото. Чрез него можете да създадете стотици рецепти с най-обикновени продукти под ръка. От смутита и студени напитки, здравословни коктейли, крем супи, ядкови млека, дресинги за салати и как..
5 полезни съвети за закупуване на малки кухненски уреди онлайн
В трудни кризисни времена трябва добре да разчитате семейния бюджет и да пазарувате според възможностите си. Когато ви се наложи да пазарувате малък кухненски уред, за да оптимизирате ежедневната си дейност в кухнята, можете да се позовете на следващите страхотни 5 работещи съвети. С тях много по-лесно ще изберете подходящия уред, ще спестите пари и ще подредите кухненските си дейности. Не се подавайте на импулсите си! Малките кухненски уреди не трябва да се избират по красота. Например когато избирате тостер и се спрете на два модела; единият може да има много по-впечатляващ дизайн и да е по-..
Стойка за телевизор за стена
Изборът на домакински уреди, бяла или черна техника за дома, не се основава само на това да се закупи нещо, което да бъде притежавано и използвано. Самото ефективно използване на дори една кафе машина не зависи просто от това да научите функциите ѝ, но да я разположите правилно в домашното пространство. Затова в тази тема ще се занимаем с един много търсен аксесоар - стенната стойка за телевизор. Тя е популярна именно защото домакинствата осъзнават ролята на интериорния дизайн в дома си и се интересуват как най-добре да го подредят, за да постигнат хармония между практичност и естетика. Да каж..
Почистване на кухненски повърхности от вируси
В последно време думата почистване, миене на ръцете, дезинфекция е използвана ежедневно. В този текст ще разширим темата и ще я отнесем до почистване на повърхностите в кухнята и то тези на кухненските уреди, които ежедневно се пипат с ръце. Почистването може да засегне всеки един кухненски уред ползван редовно през деня: повърхността на хладилника особено в предната част и там където се отваря; съдомиялната, пералнята, кухненските плотове, дръжките на шкафовете, вратата на фурната и т.н. Ако имате вградени кухненски уреди, също е добре когато отворите вратата към тях да почиствате тях..
Почистване на телевизор
Да знаете как да почистите новия си телевизор, който току що сте закупили, ще изиграе решаваща роля за много неща докато го ползвате в дома си. Не става дума само за хигиена, но също така премахването на слоевете прах и мръсни петна ще върне оригиналната прекрасна картина, заради която сте го закупили. Да не забравяме да споменем и пръстовите отпечатъци, които постоянно оставят върху екрана. Понякога дори не забелязвате, но той е безкрайно замърсен от всякакви неща. Списъкът с проблемите причинени от нередовното почистване продължава с вентилационните решетки и решетките за говорителите, които..
Прахосмукачки избор
Най-добрите прахосмукачки днес не изглеждат еднакво. Има толкова голямо разнообразие на пазара, стандартни с кабел, безжични прахосмукачки, изправени, роботи и т.н. Моделите са толкова много, че трудно се избира от първи път. За това специалисти в сферата се заемат със задачата да тестват възможно повече модели, за да сведат все повече полезна информация до крайния потребител. Моделите в България са тези, които се предлагат от най-големите брандове в световен мащаб. В този смисъл тест, който е описан и направен на английски за широк кръг потребителите, много е вероятно да помогне и на българск..
Кафе машини за дома
Мъдрите хора обичащи кафето не спорят кое е по-важно за направата на най-доброто кафе от вкъщи. Важни са както самото кафе, така и кафе машината. В текста ще обърнем вниманието на второто. Производителите на кафе машини осъзнават факта, че могат да направят повече, за да осигурят най-добрите кафе машини, които подобряват процеса и задоволяват потребителските изисквания. Най-добрите кафе машини са в състояния да презаредят както вашата домашна кухня, така и вашето утро. Бързо и лесно ще направите кафето си за перфектното събуждане. Също така, пиенето на кафе вкъщи пести пари в дългосрочен план,..
Приготвяне на пържени картофи
Белгийците измислиха пържените картофи, българите добавихме сиренето в рецептата. С този не толкова достоверен афоризъм започваме един текст, в който ще излезем от обичайното ни амплоа да пишем за готварски уреди. Що се отнася до историята на пържените картофи, едва ли много неща са достоверни, но това не е толкова важно.В този ред на мисли няма да говорим за фритюрниците, а за техния краен продукт – любимите ни пържени картофи. Целта е да разкажем няколко интересни и по-малко познати факти за тях и в крайна сметка да открием разликите между приготвянето им на тиган, във фритюрник или мултикук..
Показани са от 1 до 14 от 116 резултата (9 страници)