Блог

Микровълнова фурна – изобличаване на митовете
Микровълновите фурни продължават да бъдат доста противоречиви домакински уреди в кухнята и си има причини за това. Много от тези причини обаче са митове и те трябва да бъдат разрешение, за да може изборът на микровълнова фурна да се основава единствено на потребността от нея според стила на живот на едно семейство. Първият и най-сериозен мит е, че микровълновите печки излъчват вредна радиация. Самата дума радиация е много опасна когато се използва за контекст за домашни електроуреди и това е съвсем естествено. Радиацията обаче е термин, който описва вълни от енергия в електромагнитния спектър'..
Електрическа скара за новогодишно барбекю
Не върви зимата да запалите скара на двора или в градината, за да направите барбекю кухня за новогодишната вечер. Завладяващият аромат на месото на скара обаче е нещо, което е сред задължителните на новогодишната трапеза, така че какъв по-хубав подарък от електрическа скара. Още повече, не всеки, който иска да има целогодишно барбекю, може да си позволи пространството, разходите за газ или въглища, или за други проблеми свързани с поддръжката на домашното барбекю.В този ред на мисли, електрическите скари се появиха като отлични изобретения за домашната кухня. Изборът на най-добрата електрическ..
Как да изберете електрическо одеяло
Вече сме писали за предимствата на електрическите одеяла. За да се ползвате от тези предимства обаче, трябва да знаете как да изберете такова одеяло. Ето няколко кратки, но съдържателни съвети как по-лесно да направите своя избор.Има два вида електрически одеяла. Едните са тип подложки и се поставят върху матрака, така че те са винаги под лежащия. Другият вид са класическите одеяла, с които човек се завива, но в този случай, те имат бутони за включване. Ако имате матрак с изкуствена пяна, електрическите подложки не са за вас. При избора на електрическо одеяло, трябва да получите потвърждение, ..
Подарък тенджера под налягане
Тенджерата под налягане и до ден днешен е много ползотворен готварски уред за много домакинства в България. В този текст ще разгледаме някои интересни детайли свързани с нея, за да знаете повече ако сте решили да направите коледен или новогодишен подарък за жена си. Изобретяването на готвенето под налягане се случва през далечната 1697 г. и се дължи на работата френско-британския физик Денис Папен, който експериментирал с възможностите на парата. Изобретението било много подобно на съвременните тенджери под налягане като представлявало затворен съд с плътно прилепващ капак, който не пускал пар..
Правилно зареждане на миялната машина
Миялните машини са най-различни като модели, но има някои общи неща в принципа на техния работен процес. Затова при всеки модел миялна машина има общи неща, които ако се изпълняват правилно, то резултатът ще е бляскави, чисти и годни за употреба съдове и посуда. Първото правило е да насочите заредените чинии да гледат към центъра на миялната машина. Струите се движат кръгообразно, така че чиниите, които не са насочени към центъра, ще бъдат максимално почистени от грешната страна.Пластмасовите съдове и купи трябва да се зареждат най-отгоре, за да се избегне по-голямата топлина в долната част на..
Как да разположите храната в голям хладилник?
Този текст е много ползотворен за всяко домакинство, което разполага с голям хладилник вкъщи. Всъщност, колкото по-голям е един хладилник, толкова по-трудно е да постигнете ефективност при съхранението на продуктите в него. това е така, просто защото хладилникът не е голяма кутия, в която циркулира студен въздух. Още повече, температура вътре в хладилника варира при дъното или горната част, до вратата или до гърба. при рафтовете...Именно заради това, разположението на храната вътре в хладилника е много по-важно отколкото сте предполагали.Голямата цел на всеки хладилник е да намали растежа на б..
Как работи пералнята?
Според написаното в наръчника за употреба на всяка пералня, тя работи много лесно. В наръчника обаче не пише защо в пералнята изчезват чорапи и защо когато на мъжете им се наложи да изперат една дреха, те сякаш застават пред първия квантов компютър на планетата. Е, този текст е просто за улеснение и ориентация.Преди да започнете да зареждате дрехите в пералнята, трябва да знаете максимално колко дрехи ще можете да изперете с едно зареждане (никога не трябва да претоварвате пералнята с дрехи). Каква температура ще използвате за определени дрехи също е от изключителна важност. Каква ще е продълж..
Eнергийна ефективност – големи домакински електроуреди
Енергийната ефективност (ЕЕ) се превръща във все по-определящ фактор при закупуването на големите домакински електроуреди като хладилник, фризер, пералня, съдомиялна, аспиратор, печка за готвене. Затова в този текст подробно ще се спрем на важните неща, които засягат темата и които ще ви дадат възможност да направите информиран избор когато купувате нов електроуред за дома си. Нека започнем с определението! Какво е енергийна ефективност? Най-общо казано, енергийна ефективност е целта да се намали количеството използвана енергия, която се изисква да захрани даден вид продукт. Най-п..
Два вида блендери
Блендерите, миксерите, чопърите и други такива малки кухненски уреди спестяват много усилия и време на домакинствата за приготвянето на най-различни ястия. В този текст ще се запознаем с един факт, който остава на заден план и който е свързан с видовете блендери. Много популярните блендери с кана имат своя алтернатива в така наречените ръчни блендери. Нека да разгледаме темата от общото към частното. Блендерите са отлични съвременни кухненски уреди, с които можете да направите супи, смутита, шейкове, ядкови млека и какви ли не още здравословни вкуснотии. Системата на действие на блендерите поз..
Бяла техника магазин
Когато избирате нов модел бяла техника за вкъщи, съвсем нормално е да разгледате моделите готварска печка, пералня, съдомиялна, хладилник, в зависимост от това, което търсите. Когато сте ограничили списъка си до това, което ви трябва приблизително като технически данни, то в съвременната пазарна ситуация ще последва дилемата: да пазарувате онлайн или да посетите магазин.И двата варианта, предполагат своите предимства и недостатъци, а в този текст ще се спрем конкретно на пазаруването в магазин, който има реален адрес в градска среда, изложени модели и персонал, с който комуникирате по време на..
Бяла техника онлайн
Ако вече сте решили какъв хладилник, пералня, климатик, да закупите или сте ограничили списъка до много малко варианти, то скоро ви предстои и да закупите най-доброто за вас. В този текст ще разгледаме предимствата и недостатъците на онлайн пазаруването, за да прецените дали този начин е най-подходящия за васИ двата варианта, предполагат избор от голям брой продукти, така че що се отнася до бялата техника многообразието винаги е фактор. Нека да видим какво казват специалистите за пазаруването онлайн:Предимства на онлайн пазаруването на бяла техника:- Достъп до много повече продукти;- Лесно и б..
Електрически готварски печки – преди избора
С изключителната си функционалност, качества и различни модели, електрическите печки за готвене са най-предпочитания избор за съвременните домакинства. Ето някои факти, които ще са ви от ползва преди избора на този вид кухненски уреди. Електрическите печки с фурна има по-добро разпределение на топлината от газовите модели. Въпреки че се нуждаят от повече време за затопляне, те готвят храната по-бързо. Електрическите готварски печки също така вече са изпълнени с най-различни функции, които улесняват готвенето. Сред тях има много програмируеми функции, самопочистващи се такива и други. Относно п..
Подарък за кухня – идеи
Намираме се в такова време на годината, в което започваме да мислим за най-различни подаръци за близките ни хора. Когато обаче темата е подарък за кухня, то се предполага, че се търси нещо базирано на потребностите в кухнята, а не само като символичен жест. Трябва добре да познавате от какво се нуждае кухнята, за да стане по-функционална и да предлага повече опции за готвене, и не само.  В този смисъл имате различни опции. Можете да съгласувате подаръка семейно; можете да направите изненада на домакинството с практичен подарък за улеснение; можете и да купите нещо за вас, защото например ..
Съвети за избор на бяла техника онлайн
Днес за да изберете качествена бяла техника за дома трябва да се постараете да изберете най-подходящото за вашия семеен начин на живот и потребности. С многото модели на пазара, това се оказва трудна задача. Освен че трябва да търсите внимателно, можем да предложим няколко идеи, взети от професионалистите, които изпитват бяла техника и правят оценки за нея. Такива хора определено знаят какво е качествена бяла техника!С толкова много различни модели хладилници, перални, съдомиялни, аспиратори, как да разберете, кой е правилният за вас? Първата стъпка е да направите проучване сре..
Показани са от 1 до 14 от 89 резултата (7 страници)