Блог

5 полезни съвети за закупуване на малки кухненски уреди онлайн
В трудни кризисни времена трябва добре да разчитате семейния бюджет и да пазарувате според възможностите си. Когато ви се наложи да пазарувате малък кухненски уред, за да оптимизирате ежедневната си дейност в кухнята, можете да се позовете на следващите страхотни 5 работещи съвети. С тях много по-лесно ще изберете подходящия уред, ще спестите пари и ще подредите кухненските си дейности. Не се подавайте на импулсите си! Малките кухненски уреди не трябва да се избират по красота. Например когато избирате тостер и се спрете на два модела; единият може да има много по-впечатляващ дизайн и да е по-..
Стойка за телевизор за стена
Изборът на домакински уреди, бяла или черна техника за дома, не се основава само на това да се закупи нещо, което да бъде притежавано и използвано. Самото ефективно използване на дори една кафе машина не зависи просто от това да научите функциите ѝ, но да я разположите правилно в домашното пространство. Затова в тази тема ще се занимаем с един много търсен аксесоар - стенната стойка за телевизор. Тя е популярна именно защото домакинствата осъзнават ролята на интериорния дизайн в дома си и се интересуват как най-добре да го подредят, за да постигнат хармония между практичност и естетика. Да каж..
Почистване на кухненски повърхности от вируси
В последно време думата почистване, миене на ръцете, дезинфекция е използвана ежедневно. В този текст ще разширим темата и ще я отнесем до почистване на повърхностите в кухнята и то тези на кухненските уреди, които ежедневно се пипат с ръце. Почистването може да засегне всеки един кухненски уред ползван редовно през деня: повърхността на хладилника особено в предната част и там където се отваря; съдомиялната, пералнята, кухненските плотове, дръжките на шкафовете, вратата на фурната и т.н. Ако имате вградени кухненски уреди, също е добре когато отворите вратата към тях да почиствате тях..
Почистване на телевизор
Да знаете как да почистите новия си телевизор, който току що сте закупили, ще изиграе решаваща роля за много неща докато го ползвате в дома си. Не става дума само за хигиена, но също така премахването на слоевете прах и мръсни петна ще върне оригиналната прекрасна картина, заради която сте го закупили. Да не забравяме да споменем и пръстовите отпечатъци, които постоянно оставят върху екрана. Понякога дори не забелязвате, но той е безкрайно замърсен от всякакви неща. Списъкът с проблемите причинени от нередовното почистване продължава с вентилационните решетки и решетките за говорителите, които..
Прахосмукачки избор
Най-добрите прахосмукачки днес не изглеждат еднакво. Има толкова голямо разнообразие на пазара, стандартни с кабел, безжични прахосмукачки, изправени, роботи и т.н. Моделите са толкова много, че трудно се избира от първи път. За това специалисти в сферата се заемат със задачата да тестват възможно повече модели, за да сведат все повече полезна информация до крайния потребител. Моделите в България са тези, които се предлагат от най-големите брандове в световен мащаб. В този смисъл тест, който е описан и направен на английски за широк кръг потребителите, много е вероятно да помогне и на българск..
Кафе машини за дома
Мъдрите хора обичащи кафето не спорят кое е по-важно за направата на най-доброто кафе от вкъщи. Важни са както самото кафе, така и кафе машината. В текста ще обърнем вниманието на второто. Производителите на кафе машини осъзнават факта, че могат да направят повече, за да осигурят най-добрите кафе машини, които подобряват процеса и задоволяват потребителските изисквания. Най-добрите кафе машини са в състояния да презаредят както вашата домашна кухня, така и вашето утро. Бързо и лесно ще направите кафето си за перфектното събуждане. Също така, пиенето на кафе вкъщи пести пари в дългосрочен план,..
Приготвяне на пържени картофи
Белгийците измислиха пържените картофи, българите добавихме сиренето в рецептата. С този не толкова достоверен афоризъм започваме един текст, в който ще излезем от обичайното ни амплоа да пишем за готварски уреди. Що се отнася до историята на пържените картофи, едва ли много неща са достоверни, но това не е толкова важно.В този ред на мисли няма да говорим за фритюрниците, а за техния краен продукт – любимите ни пържени картофи. Целта е да разкажем няколко интересни и по-малко познати факти за тях и в крайна сметка да открием разликите между приготвянето им на тиган, във фритюрник или мултикук..
Малки кухненски уреди сватбен подарък
Знаете ли че, в световен мащаб малките кухненските уреди са едни от най-често избираните за сватбен подарък. Това не значи, че те са скучни и досадни уреди, и че не трябва да се избират с мисъл за конкретното семейство. Защото дори то да се е установило вече в собствен дом, такива малки подаръци могат много да помогнат на младите да се справят с домакинските задължения. Ако младото семейство ви е близко, със сигурност знаете от какво има нужда в момента. Това ще ви помогне да изберете по-лесно най-подходящия уред. Ако например имат кафемашина, но нямат кафемелачка и са почитатели на кафето, мо..
Кафеварка кубинка
Не, няма да говорим за кафеварка във формата на кубинка, а за нещо, което дълги години е било пред очите ви, но не сте знаели произхода му, и защо в крайна сметка го наричат кубинка (не като кубинка обувка, но като произход от Куба). Става дума за онази ретро на вид кафеварка, която много от нашите родители продължават да ползват, макар на пазара да има огромен избор от кафе машини и кафеварки. На пръв поглед, настоящото поколение едва ли би заменило комфорта на съвременната кафе машина, която прави еспресо с тази странна ретро кафеварка. Това обаче е уред, който след известно време ще навърши..
Пролетно отопление температура
Пролетта е сезон, в който е време постепенно да излезем от зимната летаргия и да се настроим за най-топлите и дълги дни от годината. Естествено когато цяло зима сте се отоплявали на високи температури вкъщи, нормално е да се замислите как ще продължите отоплението на дома когато постепенно времето започва да се затопля, но не достатъчно, за да ни е комфортно. Добрата новина идва с това, че през пролетта постепенно може да преминете към нормалната температура подходяща за помещенията в дома, с постепенно изключване на печката от уравнението. Ако зимата сме държали ниво над 22-23 °C, дори повече..
Блендери за бар
Голяма е разликата когато купувате блендер за вкъщи и блендер за комерсиално ползване в бар, заведение за напитки и други подобни. Това особено  много си проличава при начина на пазаруване. Домакинствата обикновено не влагат много време в проучване и избират блендер, който им харесва на външен вид и е на добра цена. Този подход обаче е грешен ако търсите блендер за комерсиално ползване. Така че ето няколко полезни съвети как да избирате блендери за бар.Изборът на блендер за бар се основава предимно на това за какво точно ще го ползвате и по колко пъти на ден. При повечето случаи блендерит..
Какво е ледогенератор
Може да е интересно да знаете, че от 2015 година насам, някои журнали занимаващите се с темата ледогенератори са били обновени 25 пъти. Това е показателно за промяната, подобрението и ползването на ледогенератори за най-различни случаи. Ледогенератор може да се отнася за устройство в самия фризер, което е предназначено да прави лед. Той може да бъде част от голяма индустриална машина за производство на промишлени количества лед или да бъде отделен уред. В този текст ще разгледаме ледогенераторът като самостоятелен уред, без който летния бар просто не би бил същия.Студен чай, дайкири, пиня кола..
Повреда в хладилник
Искате ли да разберете по какво да разпознавате, че хладилникът вкъщи е повреден. Това не важи само за домашните хладилници, но и за комерсиалните такива в магазини, ресторантски кухни и т.н. Тоест има общи признаци, по-които се разпознава, че хладилникът е повреден. Дали ще купувате нов или ще ремонтирате, ще зависи от степента на повредата.Забележите ли, че храната от хладилника се разваля по-бързо отколкото обикновено, значи има някакъв проблем. Това се хваща особено лесно, когато при отваряне на хладилника усетите леко неприятна миризма на развалено месо. Ако виждате често и повехнали зеле..
Кухненски плот за вграждане
Възходът на кухненските плотове за вграждане се дължи на съвременното осмисляне на кухненското пространство изобщо. Самият дизайн на този вид кухненски уреди за готвене предразполага към създаването на модерен, изчистен, дори шикозен вид. Заради това, че кухнята с трапезарията се разглеждат като място в дома, в което хората се събират заедно да обядват, вечерят, да пият кафе и т.н. такъв вид дизайн много по-добре се вписва в цялостния вид на интериора. Точно естетическата визия дава възможност на домакинствата да изберат плот за вграждане, също толкова ефективен колкото котлона на готварската ..
Показани са от 1 до 14 от 109 резултата (8 страници)