Блог

Климатикът през пролетта – съвети за поддръжка и почистване
При положение, че сте се отоплявали с климатик през зимата и пролетта вече започва да се усеща, значи е време да направите няколко важни неща. Те са свързани с основни задачи по поддръжката на климатика, който е преминал през много сериозни климатични изпитания през зимата. Ето няколко полезни съвети, как да подходите за пролетта или ако търсите да закупите климатик и е пролетно време, как да го въведете в експлоатация на базата на пролетния сезон. Самата статия обаче е пригодена за инверторните климатици.Преди да навлезете в топлото пролетно време със сигурност има един период, в който климат..
Микровълновите печки – развенчаване на митове
Микровълновата печка или микровълнова фурна, както още е позната, е един отличен съвременен начин да спестите време, когато ви се налага да сготвите нещо набързо. Още повече минаха много години откакто микровълновите печки са на пазара и това със сигурност промени някои неща свързани с готвенето. Въпреки това, много хора смятат все още микровълновите печки за опасни що се отнася до здравословното хранене и запазването качествата на храната. В този текст ще се занимаем с митове, заради които се смята, че този вид печки за опасни. Преди обаче да пишем за тях, нека да споменем, също така няк..
Хладилник – 7 съвета за ефикасно ползване
Хладилникът е сложен уред сам по себе си, независимо от това, че сме свикнали просто да оставяме храната в него, за да е винаги свежа и готова за приготвяне или сервиране. Направим ли обаче няколко стъпки в правилната посока, значително можем да подобрим ефикасността на хладилника. С тези 7 съвета, които предстоят, ще зададем посока, в която се грижите по-отговорно за вашия хладилник, без значение каква марка е, дали е нов, дали е стар и други такива подробности.Проверявайте често температурата на хладилника и евентуално колебанията, които се проявяват извън нормата. Ако притежавате сравнителн..
Почистване на пералнята – от външната страна
Пералнята е този уред в домакинството, който се грижи за чистотата на дрехите и другите тъкани в дома. За да продължава дълго време тя да бъде такъв важен помощник, самите домакинства трябва да полагат грижи за нея, така че да я почистват правилно, редовно и с адекватни грижи спрямо модела.Понеже вътрешните части, електрическата част, програмите и другите сложни механизми в пералнята са грижа на специализирани майстори, то хората могат да се погрижат винаги за чистотата и външния вид на пералнята. В този текст ще дадем съвети за почистване на пералнята откъм нейната външна страна. Това е важно..
3 вида кафемашини – за перфектно домашно кафе
Кафето е страстното начало на деня на стотици милиони хора по целия свят. То печели все повече и повече почитатели с всяка година, но идва момент за много хора, в които кафето, което пият на заведение с приятели, просто не им е достатъчно. Тогава съвсем естествено те се насочват към малки електроуреди – кафемашини, които заедно с качественото кафе, държат тайната на съвършената рецепта. Кои са обаче трите уреда загатнати в заглавието и чрез, които всеки може да прави прекрасно кафе вкъщи, нека проследим заедно в текста. Кафемашина за вкъщи – това е популярният и най-предпочитан съвременен начи..
Пералня – съвети за качествено ползване
За мъжката част от населението, пералнята е известна с това, че в нея изчезват чорапи, има склонността да оцветява белите тениски, а прахът за пране изобщо не е това, което беше. Така ли е обаче и с новите модели перални машини? Всъщност, да. Пералнята машина си остава и днес един от сложните уреди за работа в домакинството, особено от хора, които нямат опит. Единствено систематична работа с пералня машина, независимо дали е стар или нов модел, може да доведе до най-добрите резултати за чистотата на дрехите след всяко изпиране.Работата с пералнята не е толкова сложна заради самата пералня, а п..
Съдомиялна машина – съвети
Съдомиялните машини са големи помощници за домакинствата, още повече има най-различни модели, които можете да разположите според това, което кухнята позволява. В този текст ще разгледаме как да избягваме чести грешки при ползването на съдомиялната, особено с различните съдове, които НЕ ТРЯБВА да миете в нея. Порцелан и „млечно” стъкло – определено съдове направени толкова чупливи и красиви, и често част от семейните ценности нямат място в миялната машина. Освен че има възможност да се счупят в контакта с други съдове вътре в машината, ако те имат и декорация, тя може да бъде с нарушена цялост ..
4 предимства на добър аспиратор за кухня
От всички домакински уреди, които се разполагат в дома, аспираторът е сред най-рядко срещаните и като че ли този на който се обръща най-малко внимание. Без съмнение, аспираторите заслужава друго отношение, защото носят много предимства за домашната кухня, ето само 4 от тях. Понеже има много видове аспиратори, в този текст ще се съсредоточим само моделите предназначени и носещи предимствата в кухненска среда. Повече чист въздух в кухнятаБез съмнение, това е най-доброто им качество, защото освен че осигуряват по-добра качество на въздуха в кухнята, аспираторите премахват потенциално опасни ..
Вентилаторни електрически печки – предимства
Вентилаторните печки са надежден начин за отопление на части от помещения в къща, апартамент, постройка, които използвате често. Те са отличен заместител когато не можете да ползвате по-големи отоплителни уреди. Когато търсите подходящия модел, помислете за предимствата, които може да осигури една малка вентилаторна печка. В този текст ще изброим само 5 от тях, които обаче са достатъчно важни и определящи избора. Преносимост Редно е да започнем с това предимство, защото на всички е ясно, че този вид малки отоплителни уреди не се ползва, за да отоплява големи помещения за цял един ..
Да спираме ли климатика?
Тази тема не е задължително да се отнася само за най-горещите дни на лятото или за зимните дни, в които се отоплявате на климатик. Тук става дума за здравословни ползи и за съвети от експерти затова как и кога е най-добре да оставяте климатика включен и през нощта, докато спите.При всички положение, независимо от сезоните и техните предизвикателства тялото трябва да има подходящите условия за пълноценен и здравословен сън. Когато поради една или друга причина, тялото изпитва дискомфорт заради външните климатични условия и тези в помещението, в което спи, климатикът е добро решение. Да вземем п..
Фризери - предимства
Хранителните продукти изискват много грижи преди да се окажат на трапезата. В този смисъл те трябва да бъдат съхранявани правилно, а когато се налага по-дълго съхранение, на помощ идват специализираните фризери. Те са от полза както за домашно ползване, но са изключителни помощници за комерсиалните кухни.  Нови функции за бързо замразяванеФризерът може да е част от хладилника, но може да е изцяло отделна система. При  фризери, които разполагат със функцията за бързо замразяване, което осигурява много по-бързо достигане до желаната температура за съхранение на конкретната храна.&..
Какъв бойлер да избера?
Покупката на бойлер не е като покупка на един килограм зеленчуци. Тя е сложен процес, в който трябва да изберете най-подходящия за домакинството, на базата на характеристиките на банята и разбира се числеността на фамилията, която ще го ползва. Ето 5 неща, които ще трябва да знаете и които да станат част от процеса по избор на бойлер. Първо и много важно нещо е цената на бойлера и марката, която ще изберете. Задължително направете проучване за това, което се котира най-много в България и вижте онлайн какви оплаквания имат клиентите, какви са позитивните им оценки и други такива. Важно е д..
3 типа бойлери и за кого са подходящи
Бойлерът заема значително място в домакинските разходи, но и в организацията на домашния бит. Понеже социалното устройство предполага най-различни ситуации, то и пазарът предлага три специфични типа бойлери, които са подходящи за различните семейни конфигурации. Пред да изберете за вас и да се консултирате със специалисти, ето три типа бойлери, които са достъпни на пазара, като тяхното класифициране се базира на устройството им и начина, по-който функционират, а не на фигуративното им присъствие или начин на поставяне в интериора на банята. Класически бойлер – той представлява голям ..
4 топ домакински уреди подходящи за подарък за студенти
Като цяло, годините в университета са някои от най-добрите години от нашия живот. Животът в университета не е само забавен, но също така включва и учене не само на академични, но и на някои житейски умения, които ни помагат да станем по-добри хора. Главните сред тях са намирането на нови приятели, управление на финансите, управление на времето и планиране на здравословно хранене. Говорейки за това, студентите винаги се оплакват от липсата на време за подготовка на добра храна и в крайна сметка възприемат лоши хранителни навици. Въпреки това, малко находчивост заедно с някои кухненски уреди мож..
Показани са от 1 до 14 от 23 резултата (2 страници)