Мини бар хладилник

Мини бар хладилник

Причините за закупуването на компактен хладилник могат да бъдат различни. Хората се снабдяват с миниатюрни модели, когато нямат необходимост да съхраняват голямо количество храна, имат проблеми със свободното място в кухнята, искат да пестят електроенергия. Те могат да станат оптималният вариант за вилата, гаража или неголямо офисно или производствено помещение.

Към категорията на малките хладилници се отнасят агрегати до 130см. Малките размери позволяват монтаж в кухненски комплект, под работен плот или на нощно шкафче. Те имат ниско ниво на шум, тъй като функционират с компресор с ниска мощност. Това, че не са необходими големи количества материали за изготвянето им, съществено снижава цената на мини бар хладилниците.

Полезният обем на повечето мини-хладилници лежи в интервала от 30 до 250 литра като естествено има и апарати по 4,6,9 литра например за съхраняване на минимално количество храни и напитки, мляко за бебето, медикаменти, козметика.

Малките габарити не пречат на създателите на мини-хладилниците да намират оригинални технически решения и смело да експериментират с дизайна. При избора на размер е важно да се отбележат два критерия: габаритите на нишата, в която се планира да се установи апаратът ; при отсъствие на ограничения относно линейни размери най-важният показател става желаният полезен обем, изхождащ от предполагаемото количество продукти планирани за съхраняване.

В зависимост от предназначението си мини-хладилниците могат да са с един хладилен отсек или допълнително оборудвани с хладилна камера за замразяване.
Камерата се намира или вътре в хладилното отделение снабдено със собствена вътрешна преграда или отделно с достъп чрез отделна врата.

Миниатюрните хладилници биват отделно стоящи, вградени, преносими, транспортни, мини-барове. Те могат да бъдат снабдени с редица функции като: опция за бързо охлаждане, автоматична защита от пренапрежение, сигнализация при отваряне на вратата, антибактериална обработка на вътрешните елементи, филтър за отстраняване на миризми.

Мини-хладилниците са изключително полезен вариант за допълнение към домакинството на голямо семейство или човек живеещ сам. Много добра идея е също поставянето на такъв в детска стая например. Прекрасен вариант за студенти, интересен и удобен избор за пикник, хоби като риболов, помощник за шофьори на дълги разстояния и за безброй други житейски ситуации плюсовете на тези уреди за безкрайни.