Топ 6 професионални уреди за грижи за красота

Топ 6 професионални уреди за грижи за красота

Фризьорският и козметичен салон може да бъде стабилен, печеливш бизнес, но преди да го отворите, имате нужда от силен бизнес план и подготовка. Да речем, че вече сте взели лиценз, платили сте таксите за практикуване, остава да го обзаведете, така че да обслужвате клиентите по най-добия начина.

Какво е фризьор без сешоар? Не става. До комплектите с ножиците е най-важният уред. Сешоарът трябва да бъде лек, за да няма усещане, че сте вдигали тежести в края на деня. Той трябва да има екстри откъм функции, които ускоряват времето за сушене, намалява щетите върху косата и косъмът изглежда блестящ след манипулацията.

Маша за коса - удобна, ергономична форма улесняваща хващането. Безопасен ненагряващ връх, светлинни индикатори за работния процес и други екстри, които издигат оформянето на прическата до нови висоти. Спираловидната маша също влиза в тази категория, защото е много удобна за специални прически.

Преса за коса - още един необходим уред, който също трябва да се избира на критериите удобство, технологична линия за бързо загряване и безопасност за всеки участник в процедурата.

Масажираща вана за крака - отличен уред както за релакс на краката, така и за подготовката им за разкрасяващи манипулации.

Не трябва да забравяме и модерните машинки за подстригване и тримери - те са отличени уреди и за мъже, които разчитат на професионални козметични грижи. Моделите имат множество приставки, които улесняват работата на козметиците и фризьорите. Някои уреди се предлагат в комплект и с ръчни инструменти, което е страхотна инвестиция за козметичния салон.

Относно депилацията - различните козметици прилагат различни методи, но тези, които предпочитат депилацията с епилатор, задължително трябва да имат професионален епилатор, който да се различава от тези ползвани в домашна среда. Има страхотни модели, които предпазват кожата, имaт фина сензорика и са подходящи за епилация на всички окосмени зони на тялото.

Днес пазарът на уреди за грижи за тялото е много голям, но хората трябва да правят разлика между професионалните уреди и тази, които ползват в дома си. Фризьорските и козметичните салони също трябва да се обзавеждат с най-модерните уреди и да предоставят най-качествена услуга на клиентите. От своя страна самите работещи трябва да могат да избират инструментите си и според удобството, което те предоставят за работа. Това ще гарантира професионалната услуга и отлични резултати при разкрасителните процедури за дамите и господата.